Εδώ Νηπιαγωγείο

Εδώ Νηπιαγωγείο

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Εκλογές

Η ώρα της κάλπης!
Με αφορμή τον εορτασμό του "Πολυτεχνείου" στο νηπιαγωγείο, αποφασίσαμε να διεξάγουμε εκλογές προκειμένου να δώσουμε ένα όνομα στην τάξη. Επειδή όμως η τάξη έχει μόνο 4 παιδιά, στις εκλογές συμμετείχαν και τα παιδιά του δημοτικού με το οποίο συστεγάζεται το νηπιαγωγείο. 
Αρχικά τα παιδιά επέλεξαν τα υποψήφια ονόματα για την τάξη, τα υπαγόρευσαν στη νηπιαγωγό η οποία τα έγραψε στον υπολογιστή με το πρόγραμμα TuxPaint. Στη συνέχεια τα παιδιά έβαλαν μια αντίστοιχη εικόνα δίπλα από το κάθε όνομα και τέλος, ο πίνακας αναφοράς υποψήφιων ονομάτων εκτυπώθηκε και αναρτήθηκε στον πίνακα αναφοράς του σχολείου, ώστε να ενημερωθούν και τα παιδιά του δημοτικού. 


Στη συνέχεια, τα παιδιά με τη νηπιαγωγό ετοίμασαν όλα όσα χρειαζόταν για τη διεξαγωγή των εκλογών. Κάλπη, ψηφοδέλτια, λίστα ψηφοφόρων, παραβάν και εφορευτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τα παιδιά του νηπιαγωγείου.




 
Τα παιδιά ανέλαβαν το κάθε ένα και μια αρμοδιότητα ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής και οι κάλπες άνοιξαν...







Αφού ψήφισαν όλοι οι ψηφοφόροι, η εφορευτική επιτροπή προχώρησε στην καταμέτρηση των ψήφων. Τα αποτελέσματα περάστηκαν σε υπολογιστικό φύλλο στον υπολογιστή και εκτυπώθηκαν για να αναρτηθούν στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου. 



Το όνομα με τις περισσότερες ψήφους ήταν "Φρουρά των λιονταριών". 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου